З настанням осені водії готуються до негоди, купуючи килимки в салоні та багажнику, щоб забезпечити комфорт і сухість усередині своїх автомобілів. Правильне закріплення цих килимків має важливе значення як для комфорту, так і безпеки, особливо килимка для водія. Деякі килимки поставляються зі спеціальними кріпленнями та затискачами, інші можуть бути відсутніми або мати універсальну форму. Ось простий лайфхак, як надійно закріпити килимки:

Купуйте липучку з двосторонньою стрічкою 3М. Вартість може змінюватись в залежності від ширини смуги, кількості циклів відкриття-закриття, які вона може витримати (до 1000, 3000 або 5000 разів), та її робочої температури (50°C або 90°C). Вартість зазвичай коливається в межах 120–150 грн за метр.

Переконайтеся, що поверхня килимка чиста та суха. Правильно чисті та сухі килимки забезпечать найкраще зчеплення.

Відріжте кілька шматочків липучки завдовжки 10-15 см кожен. Вам знадобиться лише сторона з маленькими гачками. Розмістіть їх на килимку стратегічно: один у центрі та пару з боків. Цих місць має бути достатньо, щоб килимок надійно утримувався на місці.

У приміщенні при температурі вище 20°C зніміть захисний шар із липучки і щільно притисніть її до килимка. Обов'язково додайте достатній тиск.

Дайте стрічці приклеїтися належним чином, зачекавши близько 20 хвилин. Це забезпечує міцне з'єднання липучки та килимка.

Якщо у вас є килим багажника, який необхідно закріпити, виконайте ту саму процедуру. Липучка утримає килимок багажника на місці, запобігаючи його зміщенню.

Не прикріплюйте липучку до скоб, оскільки вони можуть заіржавіти, залишити сліди на килимах або навіть спричинити попадання вологи на оббивку. Хоча деякі водії використовують звичайну липучку з клеєм, для більш надійного та довговічного кріплення рекомендується використовувати двосторонній скотч.

Читайте також:

Його захочеться їсти відразу двома ложками: рецепт кукурудзяного крему-супу з крабовими паличками

Наступного року не буде врожаю: чим може бути небезпечним звичайний зол при добривах городу

Там було 12 літаків та хвалені "Панцир": що відомо про масований удар по військовому аеродрому в Криму