Бувають випадки, коли виробникам автомобілів доводиться знімати з виробництва певні моделі автомобілів зі своєї лінійки, часто через різні фактори, при цьому низькі продажі є вирішальним фактором.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Ось список деяких найвідоміших моделей автомобілів, виробництво яких було знято з виробництва цього року, на думку експертів Edmunds:

Chevrolet Bolt EV, представлений у 2017 році, став важливою віхою у розвитку електромобілів завдяки доступній ціні, просторому салону та далекобійності. Незважаючи на гарний продаж, General Motors (GM), материнська компанія Chevrolet, вирішила зупинити виробництво, щоб зосередитися на нових електричних позашляховиках з передовими технологіями.

Позашляховик Mazda CX-9, що випускається з 2007 року, поєднував у собі приємну динаміку водіння та розкішний інтер'єр. Однак його великі розміри та тіснота сидінь третього ряду зробили його менш придатним для великих сімей. Щоб вирішити цю проблему, Mazda представила оновлену модель CX-90 з покращеним третім рядом сидінь та салоном преміум-класу.

Хоча Dodge Charger та Challenger залишаються популярними завдяки своєму привабливому дизайну, комфортабельному інтер'єру та потужним двигунам V8, материнська компанія Dodge, Stellantis, вирішила припинити виробництво, оскільки вона зміщує свою увагу на електромобілі.

Mercedes-Benz пропонував стильні кабріолети в лінійці C-класу та E-класу. Незважаючи на їх популярність, компанія вирішила припинити випуск двохдверних моделей у рамках своєї стратегії щодо скорочення виробництва бензинових двигунів та розширення лінійки електромобілів.

Audi R8, представлений у 2008 році, був флагманським автомобілем Audi, оснащеним двигуном V10, створеним на базі Lamborghini, здатним розганятися від 0 до 100 км/год лише за 3,0 секунди. Він був відомий своїм винятковим дизайном, комфортною їздою та високою якістю складання. Однак Audi вирішила припинити виробництво R8 у рамках переходу до виробництва електромобілів.

Ці припинення виробництва відображають ситуацію, що розвивається в автомобільній промисловості, оскільки виробники віддають пріоритет електричним і стійким технологіям у відповідь на мінливі переваги споживачів та екологічні проблеми.

Читайте також:

Всі будуть просити у вас цей рецепт: готуємо найсмачнішу ікру із зелених помідорів та буряків на зиму

Дуже неприємний сюрприз чекає на українців: відсотки за кредитами можуть зрости. Названі цифри

Погода буде шикарною та оксамитовою: синоптики назвали дати бабиного літа