З перших днів повномасштабного вторгнення Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» надає системну допомогу медичним закладам України. Особлива увага - лікарням у прифронтових регіонах та мобільним військовим шпиталям на Донеччині.

Лише за останній місяць десять портативних апаратів для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія) придбано і передано командою фонду «Надія» у шпиталі Харківщини та Донеччини. З їх допомогою медики, як в стаціонарах, так і в польових умовах, можуть швидко та ефективно проводити серцево-легеневу реанімацію.

На запит військових медиків фонд «Надія» з партнерами обладнав на Донеччині три кабінета гостроскопії Fuji (Японія), в яких рятують від кровотеч шлунка, кишківника.

Також, за сприяння фонду, у лікарнях Донеччини, наближених до лінії зіткнення, працюють три апарата Prismaflex. Це обладнання використовується не лише для проведення гемодіалізу, а й, завдяки функції ультрафільтрації крові, ним рятують кінцівки з посттурнікетним синдромом. Те, що вдається не лише зберегти хлопцям життя, а й вберегти їх від ампутацій, лікарі називають справжнім дивом.

«Від запиту військових медиків до моменту передачі обладнання проходять лічені тижні, інколи - дні. Ми розуміємо, що кожен день очікування може коштувати життя захисника та захисниці, тому докладаємо зусиль, або доставляти обладнання швидко і саме туди, де воно найбільше потрібне», - розповів Євген Хмара, амбасадор БФ молодіжної ініціативи «Надія».

«Операційний гастроскоп, який ми отримали від фонду «Надія» - це останнє слово в новітній ендоскопії. З допомогою цього обладнання ми можемо надавати невідкладну ендоскопічну допомогу та зупиняти кровотечі у солдат після кульових та уламкових поранень», - розповідає Андрій Безручко, військовий хірург та ендоскопіст.

Два нові, сучасні апарата штучної вентиляції легенів передали в Обласну клінічну лікарню імені Мечникова, ще один - в Дніпропетровську лікарню швидкої допомоги. Також у лікарні на Сході волонтери доставили Аналізатор газів крові (Siemens Heathcare, Австрія) та ультразвуковий датчик.

Гуманітарну місію фонду «Надія» із забезпечення прифронтових шпиталів обладнанням підтримують партнери: Благодійний фонд Дениса Парамонова, ТОВ "Будхаусгрупп", компанії "Медирент", "Біосфера", "Епіцентр", "Катіон-Інвест", Harwind, ТОВ "Укрдонінвест", ТОВ "Югекотоп" і Борис Козирь, Андрій Мілованов, Медична компанія «Емпіріка», ГО «Ротарі Клуб Україна Єдність.

«Наші хлопці, які на передовій, завжди говорять: кожен має виконувати свою місію, і тоді ми прийдемо до миру та перемоги. Наша місія — допомагати лікарям рятувати життя. Тому я особисто з командою фонду «Надія» їздимо на Схід і передаємо критичне обладнання, якого немає на фронті, в шпиталях, в наших лікарнях та медичних інститутах. Кожен такий візит - це не лише піклування про поранених, це і колосальна підтримка для медиків, які працюють в дуже непростих умовах. Допомагати їм рятувати життя - це наша місія і наша задача під час війни», — резюмував Валерій Дубіль, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань здоровʼя нації.