В Україні фінансовий моніторинг ухвалив рішення про тимчасове блокування рахунків компанії VBet.

Про це повідомив журналіст Євген Плінський у своєму телеграм-каналі.

Заморожені кошти становлять 570 мільйонів гривень. Цей крок було здійснено на підставі частини третьої статті 23 Закону України про запобігання легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

За інформацією правоохоронних органів, є підозри, що компанія може бути залучена до фінансових махінацій або мати зв'язки з країною-агресором. З метою запобігання можливому виведенню коштів, було застосовано запобіжне блокування.

Ситуація перебуває під контролем Офісу Генерального прокурора, який має розглянути обставини та ухвалити рішення про подальші дії, включаючи можливе звернення до суду з проханням про арешт заморожених активів.

"Сподіваюся, що прокурори не зволікатимуть з рішенням про арешт, враховуючи, що вказані майже три мільярди можуть або тікати з країни, або потрапити до бюджету на потреби армії. І так, зараз триває активна підготовка засідання РНБО з грального ринку, на яке «акули » російського бізнесу, не рахуючи бюджети, і використовуючи певних правоохоронців, намагаються проштовхнути купу дрібних тем і вивести себе з-під удару», – пише Євген Плінський.