Зараз внутрішньому B2B ринку факторингу важко досягти швидкого відновлення через високі ризики несплати, але, водночас, відкриваються можливості для факторингу в державних закупівлях (В2G) та міжнародного або експортного факторингу (B2I).

В Україні Експортно-кредитне агентство за активної підтримки західних партнерів отримало друге життя. За даними ЕКА, 80% українських експортерів регулярно стикаються з дефіцитом фінансування при здійсненні експортних угод. Тож саме пропозиція експортного факторингу допоможе українському бізнесу розвиватись і нарощувати потенціал, а не виживати.

Факторинг у форматі B2G та B2I допоможе бізнесу поповнювати оборотні кошти та ліквідовувати касові розриви. Крім того, факторингове фінансування надається без застави, що є неодмінним плюсом.

Протягом останніх декількох років усвідомлення необхідності факторингу зростає. НБУ в Стратегії розвитку фінансового сектора України зафіксував плани розвитку ринку факторингу до 2025 року, що є дійсно потужним сигналом для бізнесу та фінансової сфери.

Розвиток торгового факторингу зараз – це шанс на гіперрозвиток повоєнної України завтра.