У Верховній Раді зареєстровано законопроект за номером 10027, який пропонує виділити державні та муніципальні землі громадянам України, зокрема тим, хто захистив свою країну. Цю землю буде роздано безкоштовно, причому пріоритет буде віддано особам, які беруть активну участь у захисті України з 2014 року.

Про це пише «today»

Пропонований закон спрямовано надання ветеранам земельних ділянок з державних та муніципальних ресурсів, що дозволить їм реалізувати своє право на безоплатну приватизацію землі, гарантоване державою. Це поширюватиметься на живих ветеранів конфлікту між Росією та Україною, а також сім'ї тих, хто загинув, захищаючи Україну.

Основною метою законопроекту є сприяння реалізації гарантованого державою права на земельні ділянки для учасників конфлікту та сімей загиблих захисників України, йдеться у записці пояснення до законопроекту.

"Основною метою законопроекту є сприяння реалізації учасниками бойових дій та сім'ями загиблих Захисників та Захисниць України гарантованого державою права на земельні ділянки", – йдеться у пояснювальній записці до зареєстрованого документу.

Відповідно до чинного законодавства, вільна передача земель з державного та муніципального фонду у приватну власність заборонена під час воєнного стану, а дозвіл на розробку землевпорядної документації не видається під час війни. Проте запропонований законопроект покликаний надати захисникам України та членам сімей загиблих ветеранів право оформляти необхідну документацію та набувати землю у власність навіть під час воєнного стану.

Крім того, земля, надана в рамках цієї ініціативи, буде призначена для особистого сільськогосподарського використання, зокрема, для ведення особистих селянських господарств.

Читайте також:

Вся сім'я проситиме добавки: рецепт м'ясних биточків із рисом та зеленню на сковороді

Все станеться несподівано: до яких штрафів потрібно бути готовими, якщо ви сіли на велосипед

Можна було і картоплю з городу прибрати, і на ринок поїхати: як виглядав рідкісний ЗАЗ, зроблений для села