Українські активісти вирішили висловити своє невдоволення у зв'язку зі скандальною забудовою у Харкові.

Вся справа в тому, що звичайних українців розбурхала новина про те, що за сприяння мера Харкова Ігоря Терехова було дано старт будівництву бізнес-центру в цьому прифронтовому місті, яке постійно зазнає ударів російських окупантів. Як думаєте, чи доречне в цьому випадку будівництво офісного центру? А якщо уточнити, що центр мають намір будувати на території парку?

Інформацією про те, що на харківських активістів нацькували військкоматників і поліцію поділився відомий Телеграм-канал «Батальйон Монако», який висвітлює різні корупційні схеми та поведінку українських чиновників.

Ось що написали журналісти (наводимо текст в оригіналі):

«В Харкові визвали ТЦК на активістів!

Громадські активісти організували пікнік-протест в Саржиному Яру у Харкові, де обговорювали проблему будівництва офісного центру в парку під час війни.

Спочатку прибула поліція, яка намагалась зупинити подію. Пізніше прибули представники ТЦК, які перевіряли документи учасників та роздавали повістки».

Як думаєте, це проста випадковість чи хтось із владних кабінетів вирішив залучити поліцію та представників військкомату для того, щоб вплинути на активістів?

Нагадаємо, видання "Об'єктив" раніше писало, що мер Харкова Ігор Терехов вважає, що в районі станцій метро «Ботанічний сад» має бути збудований багатофункціональний центр.

У свою чергу активісти, які виступають проти будівництва, 13 серпня зібралися у Саржиному яру на пікнік, на якому й вирішили обговорити долю суспільного простору, який хочуть захаращувати черговим бізнес-центром.

«Проектується такий центр, який відповідатиме всім нормам для того, щоби там збиралися люди. В будь-який час. Що стосується забудови, то там була приватна ділянка, яка була віддана під житлову забудову та комерційну забудову. Я забрав його у власність міста і ми передали його тимчасово для будівництва безпечного простору. Скажіть, будь ласка, що ми зробили не так?», — звернувся мер Ігор Терехов до молодих людей під час зустрічі 11 серпня.

Тим часом, харківське видання Kharkiv.Today описувало таким чином скандальну забудову:

"Саржин Яр знаходиться у наближеному до центру районі міста і завжди був ласим шматочком для забудовників. Протягом останніх 20 років на ділянках, близьких до рекреаційної зони, з'явилося чимало житлових будинків та офісних центрів. Чергова спроба щось збудувати в яру викликала". Великий суспільний резонанс ".