Для ЗСУ дуже важливо отримати від союзників безвідкатну гармату м40.

Про це пише у своєму блозі ізраїльський доброволець.

“Всі переживають чи дадуть нам ф16 чи атакмс, а я даю іншу тему хайпіти. Треба вимагати у штатів постачання безвідкатної гармати м40. ЗПГ – один із найкорисніших вогневих засобів у піхоті, і він потроху вимирає. Ця штука це західний аналог, яких тисячі світу. Піхота без коштів не зможе ні наступати, ні оборонятися”, - написав він.

Безвідкатна гармата M40 – це переносна 105-мм безвідкатна зброя, виготовлена ​​у Сполучених Штатах. Призначена головним чином як протитанкова зброя, але також може використовуватися в протипіхотній ролі з використанням протипіхотного флешетного трасуючого снаряда.

Кріплення можна розмістити на позашляховику для мобільного користування.

Нагадаємо, Пентагон оголосив про надання нового пакету військової допомоги Україні загальною вартістю 400 мільйонів доларів. Як наголошується в офіційному прес-релізі, допомога призначена для задоволення критично важливих потреб у галузі безпеки та оборони.

Цей пакет допомоги включає різні боєприпаси, бронетехніку, протитанкову зброю та інше обладнання.

Також Україна до кінця цього року отримає від Німеччини ще дві сучасні системи протиповітряної оборони малого радіусу Skynex. Як зазначають у Rheinmetall, система призначена для протиповітряної оборони на дуже близькій відстані, де керовані ракети неефективні.