Нацбанк України ухвалив довгоочікуване рішення, пов'язане з країною-агресором.

Так, правління Національного банку України прийняло ухвалу про виведення з ринку "Сенс Банку" (до грудня 2022-го "Альфа-Банк Україна") і звернулося до уряду з проханням націоналізувати цей дуже цікавий банк.

Справа в тому, що приводом для націоналізації "Сенс Банку" став той факт, що опосередковані власники фінустанови – російські олігархи Михайло Фрідман та Петро Авен – пов'язані з режимом країни-агресора, і проти них в Україні введено персональні санкції.

Не менш цікаво виглядає розслідування проекту "Схеми", де було зазначено, що російські компанії, пов'язані з бізнесменом Михайлом Фрідманом, постачають росіян, що воюють в Україні, формою і продуктами харчування, а також страхують транспорт Росгвардії, який використовується на фронті.

А ось що розкопали журналісти з приводу російського олігарха Михайла Фрідмана:

Тим часом, відомий Телеграм-канал "Всі ходи записані" наголошує на наступному:

"Путинський олігарх Михайло Фрідман, який видає себе в Європі за чесного бізнесмена, нарешті втратив в Україні свого "Альфа-банку", який сподівався врятувати перейменуванням у Sense Bank. Нацбанк України прийняв рішення про виведення банку з ринку у зв'язку з наявністю у нього підсанкціонованих власників, пов'язаних з державою агресором". Потрібно розуміти, що МВФ не дасть Банковій довго тримати у себе Sense і він оперативно повинен піти з молотка".

Що ж, як бачимо, справи у Фрідмана в Україні йдуть дуже погано...