До кінця березня 2024 року планується введення в експлуатацію перших винищувачів F-16. Проте передача літаків Збройним Силам України (ЗСУ) пов'язана із низкою складнощів технічного характеру.

Про це повідомляє «ТСН»

Згідно з заявою міністра закордонних справ України, тренування українських льотчиків мають розпочатися приблизно у серпні чи на початку вересня. Водночас проводитиметься робота над необхідними юридичними рішеннями, пов'язаними з постачанням F-16.

Він зазначив, що якщо до кінця першого кварталу наступного року перші F-16 вже будуть перебувати в повітрі, під керуванням українських пілотів, то це буде відповідати встановленому графіку.

Глава українського Міністерства закордонних справ також наголосив, що необхідно підготувати інженерів, техніків та відповідну інфраструктуру для прийому та експлуатації F-16. Однак він також зазначив, що процес супроводжується низкою технічних та організаційних нюансів, які можуть вплинути на графік.

Водночас Дмитро Кулеба наголосив, що міністр оборони та інші керівники активно працюють над цим питанням на саміті НАТО. Усі зусилля зосереджені на максимальному прискоренні процесу та взаємодії для успішної реалізації програми з постачання винищувачів F-16 до України.

Читайте також:

Візьміть звичайну соду: як швидко позбутися мурах на городі або на дачі

Будьте уважні під час перевірки вашого лічильника: як можуть накрутити зайвий газ

Захочеться пити склянку за склянкою: рецепт узвару з вишні з м'ятою. Обов'язково спробуйте