Україна отримала історичне рішення, ставши 33-м членом НАТО без необхідності виконання Плану дій щодо членства в Альянсі. Новина про ухвалення цього рішення була оголошена міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою через його аккаунт у Twitter.

Згідно з повідомленням, союзники НАТО досягли консенсусу щодо усунення ПДЧ на шляху України до вступу до Альянсу. Це рішення є довгоочікуваним та важливим кроком, який значно скорочує шлях України до членства в НАТО. Міністр Кулеба висловив своє схвалення та радість щодо цього рішення, наголосивши, що тепер настав найкращий момент для ясності щодо запрошення України стати повноправним членом Альянсу.

Ця значна подія відкриває нові перспективи для України та підтверджує її прагнення до близької співпраці з НАТО. Вступ до Альянсу надасть Україні доступ до додаткових ресурсів, забезпечуючи їй підтримку у сфері безпеки та зміцнення обороноздатності.

Україна продовжує активно розвивати свої відносини з НАТО та реалізовувати реформи, необхідні для відповідності стандартам Альянсу. Це включає посилення оборонної та військової сфери, а також удосконалення системи управління та захисту країни.

"Після інтенсивних переговорів союзники по НАТО досягли консенсусу щодо скасування ПДЧ на шляху України до членства в Альянсі. Я вітаю це довгоочікуване рішення, яке скорочує наш шлях до НАТО. Це також найкращий момент для того, щоб внести ясність на запрошення України стати членом Альянсу", - заявив Куліба

Вступ до НАТО є важливим кроком для України у зміцненні її міжнародної позиції та забезпечення стабільності та безпеки у регіоні. Це також підкреслює підтримку союзників НАТО у прагненні України до демократії, правової держави та мирного розвитку.

Читайте також:

Сума вражає: як отримати тисячу доларів допомоги від американської організації

На такому ви точно не їздили: у мережі показали найдивніше таксі в Україні

Андрій Крищенко: Найсильнішу контратаку РФ на околицях Бахмута було відбито 2 тижні тому