Заступник голови Києва і ексочільник столичної поліції Андрій Крищенко, який від початку повномасштабного вторгнення Росії захищає Україну у війську, в інтерв'ю німецькому виданню Bild розповів про поточну ситуацію на околицях Бахмуту.

Його підрозділ базується на півночі Бахмута. Ворог має перевагу в техніці і не полишає спроб контратакувати: найсильнішу контратаку окупантів було відбито 2 тижні тому.

Особливо великою проблемою є перевага росіян у повітрі. Оскільки системи ППО потрібні для захисту великих містах, на передовій протиповітряної оборони не вистачає. Ситуація ускладнюється масовим виробництвом Росією безпілотників. Військові РФ вдосконалюють свої дії та намагаються не відставати у технологічних засобах.

«Ворог бачить усі наші рухи. Зазвичай ми можемо рухатися лише вночі. Нам потрібні окуляри нічного бачення, також дуже потрібна броньована техніка. Ворог полює на нас гелікоптерами, літаками, протитанковими засобами», — заявив Крищенко.

Російська оборона на Бахмутському напрямку дуже міцна: три оборонні лінії оборони, масиви замінованих полів. Попри складнощі бійці підрозділу Крищенка налаштовані йти до кінця: «Ми будемо воювати до звільнення всіх районів, у нас немає альтернативи».

Вони кажуть, що поки в українському контрнаступі задіяно не більше 15% засобів і меньше половини військ.