Скандальний український підприємець Юрій Борисов, молодший партнер Дмитра Фірташа, має суперелітну квартиру в Києві за 6 мільйонів доларів США – мабуть найдорожча у столиці України. Апартаменти розташовані на 13 поверсі житлового комплексу VIP-класу Diamond Hill, повідомляє сайт Акценти .

За даними соцмереж, це п'ятикімнатна квартира площею 390 кв. У ній чотири туалети, три спальні, вітальня, серверна кімната, а також система "розумний дім".

Можна припустити, що нерухомість записана на підставну особу. Адже Борисов навіть не перебуває в Україні – на початку 2014 року він втік із країни, як і низка інших високопосадовців епохи Віктора Януковича.

Борисова називають "горіховим королем" або "горіховим феодалом" України - компанії, близькі до Борисова, володіють одними з найбільших у державі садів волоського горіха та фундуку.

З'явився одіозний бізнесмен у пулі менеджерів Фірташа ще у 2005 році і незабаром очолив хімічне крило його бізнесу – OstChem Holding – та увійшов до директорів головної компанії Group DF.

Там він працював до 2010 року. Цього року Борисов став директором державної компанії "Укргазвидобування" – видобувного підрозділу НАК "Нафтогаз України". Пропрацював у вказаному кріслі до 6 березня 2014 року. Звільнено його було заочно, вже після того, як зникло з країни.

На сайті МВС він досі вказаний як особа, яка перебуває у розшуку за двома статтями:

– ст. 255 ч. 1 (створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами) – карається позбавленням волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна;

– ст. 191 ч. 5 (привласнення або розтрата чужого майна, яке було довірено особі або перебувало у його віданні, в особливо великих розмірах або організованою групою) – карається позбавленням волі від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.