У COSMOLOT наголошують: економічна стійкість країни під час війни – завдання кожного бізнес-гравця ринку. Відновити та зберегти показники бізнесу – питання часу та ресурсів, свідомо посилювати економічний фронт та допомагати армії – питання відповідальної позиції перед державою та суспільством.

Зосередитись на розвитку благодійного спрямування компанії допоміг досвід перших місяців війни. Тоді COSMOLOT відповідала на запити окремих бригад, закуповувала еквіпмент, позашляховики та дрони власними силами та донатила фондам "Повернися живим" та UNITED24. Восени COSMOLOT став першим комерційним брендом, який підтримав українську компанію UA Dynamics, яка розробляє та виробляє багаторазові ударні дрони Punisher. А в грудні 2022 року компанія розпочала military-tech проект Brave Inventors. Це платформа, що об'єднує розробників та виробників воєнного часу, а також усі зацікавлені у зміцненні фронту сторони. Головна мета Brave Inventors — забезпечити фронт новітніми розробками воєнного часу, які посилюють обороноздатність країни та стати бустером для розвитку військової промисловості України.

Крім того, компанія COSMOLOT перша серед гравців грального ринку перерахувала 1 000 000 грн ДСНС на допомогу постраждалим від Каховської трагедії.

Загальна сума допомоги від COSMOLOT з початку війни становила понад 25 млн грн. Компанія перерахувала до благодійних фондів та організацій понад 18 млн грн, а також самостійно закупила тактичне та захисне спорядження для ЗСУ на 7 млн ​​грн.