Відомий телеведучий, продюсер шоу "АвтоПарк" на ICTV Ігор Моляр заявив про захоплення своєї квартири в центрі Києва. У захваті він звинуватив людей з орбіти лідера Європейської солідарності Петра Порошенка та його соратника Ігоря Кононенка, пише Знай.ua.

«Порошенко, його альтер його Кононенко та афілійовані з ними чорти віджимають мою квартиру у центрі Києва. Квартиру, яку я купив у 2005 році. Квартиру, де зареєстрована та проживає моя сім'я, моя неповнолітня дочка. Такий. Біля будинку та під моїми дверима чергують тітоньки у спортивних костюмах – мабуть, активісти «Солідарної молоді». Потім вони зважилися зайти до мене, сказали негайно пакувати речі, бо квартира має «тепер новий власник». Були надіслані мною на ***, звідки повернулися з болгаркою та зрізали двері», – написав Моляр, опублікувавши відповідне відео.

Він повідомив, що у 2012 році взяв 5,6 млн грн у кредит в Укрінбанку на новий медіапроект під заставу вищезгаданої квартири на вул. Ярославів Вал, 19, загальною площею 209,40 кв. Станом на 2013 рік телеведучий погасив половину заборгованості та досяг домовленості з банком про реструктуризацію решти боргу.

Однак у 2016 році Нацбанк відкликав ліцензію Укрінбанку, рішення було оскаржено, але у 2020 році Верховний суд все ж таки визнав банк неплатоспроможним і вивів з ринку.

«Поки продовжувалися суди, банк активно віджимав заставну нерухомість. Мені відомо близько 100 таких фактів», - заявив Ігор Моляр.

Його квартиру оформили на фірму "Старт Фінанс", вона продала її ПАТ "Київський завод електротранспорту". Серед власників товариства – ТОВ «Богдан-електротранс», що належить Петру Порошенку. Потім квартиру переоформили на страхову компанію «Ківі», а 2020 року на іншу страхову – «Країна».

Власницею СК «Ківі» та акціонером СК «Країна» є та сама людина — юрист Ігоря Кононенка — Коваленко Ганна Миколаївна. Нині вона депутат Київради від Європейської Солідарності. За словами Моляра, вона виїхала за кордон напередодні запровадження обмежень на виїзд для жінок-держслужбовців.

Все це я дізнався сам. Жодних документів про стягнення квартири як предмета іпотеки мені ніхто не надав, як і будь-яких документів, на підставі яких я маю звільнити власне житло. Рейдери Порошенка просто підробили документи, змінили власника та захопили моє приватне майно. Про співвідношення вартості великої квартири в центрі Києва та залишку боргу не говоритиму, ви й так розумієте, наскільки ці цифри незрівнянні», — написав Ігор Моляр.