Першого місяця літа припадає одне з важливих церковних свят – Свята Трійця.

Трійцю 2023 відзначають 3 червня – щороку вона випадає на неділю і святкується на 50-й день після Великодня, тобто воскресіння Христа. Церква стверджує, що саме тоді, або на 10-й день після його вознесіння, на апостолів зійшов Святий дух, таким чином оформилася триєдність християнського бога: Отець, Син та Святий дух.

Найголовніше на Трійцю – сходити до храму, помолитись, причаститися. Цього дня священики служать традиційну Божественну літургію та Велику вечірню, прославляючи Зіслання Святого Духа.

У День Святої Трійці прийнято допомагати жебракам та нужденним. Пожертвувати можна і скромну суму, головне – від щирого серця, а не для "галочки".

А ось відвідувати цвинтар на День Святої Трійцю священнослужителі не рекомендують. Для цього у церковному календарі встановлено Троїцьку батьківську суботу. Це спеціальний день напередодні Трійці, коли люди згадують близьких, що пішли.

Не можна в це світле свято відмовляти у допомозі нужденним, поганословити, злитися, бути черствим і неуважним до людей.

Якихось особливих церковних обмежень у День Святої Трійці немає. Тож якщо робота неминуча, то не треба її боятися – у будь-якій ситуації можна знайти час для молитви.

До речі, вважається, що якщо на Трійцю потрапити під дощ, то здійсняться мрії, а веселка після зливи символізує здоров'я та багатство. Загалом опади на Трійцю означають багатий урожай грибів та обіцяють теплу погоду влітку. Якщо на свято буде спекотно, то літо обіцяє бути посушливим.

Читайте також:

Збираються в лісі та "смикають черв'ячка": у мережі показали, чим займаються діти ватажка "вагнерівців" Пригожина

Путін уже не може наступати: армія РФ ховається в окопах та переходить в оборону. Що відомо від Міноборони

Ось це правильно: як покарали губасті блогери, які знімали роботу українського ППО