Псевдо-блогер на ім'я Андрій Алістаров використовує шантаж як спосіб заробітку. Він не бачить у цьому жодних моральних перешкод і шукає компромату на людей, які готові заплатити, щоб зберегти свою репутацію і не потрапити в неприємності, пише Politeka.

Алістаров шукає жертв в Україні, Казахстані, Прибалтиці, ОАЕ та інших країнах, де дуже важливою є репутація. У результаті, Алістарову вдалося виманити близько двохсот чоловік, використовуючи вигадані історії та хворі домисли.

Серед них олігархи, такі як: Володимир Кім, брати Бурлакови, О.Хотін, О.Клебанов, В.Бєляєв та інші. Також власники сервісів швидких платежів, криптовалютних бірж, банкіри, чиновники, медійні персони, інші блогери, аграрії та незліченну кількість фінансистів. Нещодавно на Алістарова подав заяву до прокуратури громадянин Казахстану Тимур Турлов, якого Алістаров шантажував понад три роки. За найскромнішими підрахунками Алістратов заробив за допомогою шантажу кілька мільйонів доларів. І це лише ґрунтуючись на підтверджених свідченнях жертв судимого блогера.

Рецепт Алістарова: просто та вигідно

Алістаров бере деякі чутки чи незначні дані та, за допомогою своєї фантазії, прикрашає їх, створюючи історії. Так він створює пілотні серії цих вигаданих історій, призначені лише одного глядача - потенційного об'єкта шантажу. Потім цей "клієнт" дивиться кліпи, створені Алістаровим, і вирішує, що йому необхідно запобігти їх публікації. У результаті він регулярно платить Алістарову за те, щоб історії не стали відомими широкому загалу.

Практики кримінального переслідування за подібну поведінку у Казахстані ще немає. Це форма рекету і нічого більше: заняття Алістарова не має відношення до журналістики, навіть найнижчої.

Андрій Алістаров: становлення медіа шантажиста

В інтелектуальних колах склалася думка, що шахраї люди недалекі і кожен їхній проект буде приречений на провал після першої помилки. Проте ні. Прикладом такого хитрого афериста-рекетира є Андрій Алістаров. Давайте проаналізуємо його персону і все, чим вона займалася: від шантажу до банального шахрайства.

Ще юний Алістаров, який працює ліфтером, напевно, ніколи й не підозрював, що стане одним із найбільших тіл на арені обману, лицемірства та скупості. Тож постараємося зрозуміти: як же так вийшло?

Андрій Алістаров, який лише вийшов з в'язниці, вирішує податися в прогнози. Сидів він, до речі, за зберігання та розповсюдження наркотиків, які йому нібито підкинув друг. Віримо. Здавалося б, добра справа: допомагай людям заробляти гроші, наживай собі репутацію Робін Гуда і насолоджуйся громадським коханням. Але, як природжений шахрай Алістаров не міг не скористатися становищем і почати рубати величезні гроші на новачках, що нічого не підозрюють у світі ставок. Як він це робив? Зараз розберемося.

Як продати повітря?

Алістаров має кілька способів заробітку (а заробляє він півтора мільйона на місяць, прошу помітити). Один з його способів – продаж VIP-прогнозів у своєму телеграм-каналі. Алістаров стверджує, що VIP-прогнози є точнішими та надійнішими, ніж звичайні передбачення, які він викладає безкоштовно. Однак VIP-прогнози, швидше за все, є тими самими безкоштовними передбаченнями, але з додатковою рекламною обгорткою та маркуванням "VIP".

Гаразд, якби прогнози були точними, як і йшлося. Але немає! Практично всі наївні користувачі, які хотіли легких грошей з невеликою допомогою Алістарова, програли всі свої гроші і залишилися, м'яко кажучи, незадоволені. Виходить, дар передбачення Алістарова - це просто цифри зі стелі? Не добре.

Ставлення до аудиторії та «заробіток попри все»

Ви не повірите, але Алістаров заробляє навіть більше з програшами своїх «улюблених» та «дорогих» передплатників. Як це працює? Новачок у ставках звертається до Алістарова, відомого і довіреного персонажа, щоб отримати легкі гроші. Алістаров рекомендує певну платформу, обіцяючи гарні умови та високий шанс виграшу. Він радить платформу, яка підходить: добрі умови, все вигідно, шанс виграшу зовсім не маленький… І новачок програє усі свої гроші. Знову і знову. Як же так сталося? Все просто: наш дорогий і шановний Андрій Алістаров аж ніяк не зацікавлений у виграші. Скоріше навпаки. Справа в тому, що з кожного вашого програшу вищезгаданому шановному шахраю приходять відсотки. Так-так, ви спочатку заплатите Алістарову, щоб він вказав на програшну контору, потім ще підкине йому грошей, щоб він видав вам «стовідсотковий прогноз», а після цього п'ятдесят відсотків від програшної ставки підуть тому самому Андрійкові. Робота мрії для справжнього брехуна і шахрая.

Але це ще не все. Всі ті непотребства, що Алістаров творить з мізками своїх довірливих і безневинних передплатників він примудряється запхати в яскраву і привабливу обгортку, якою виступають викривальні огляди різних капперів і піраміди. І тут і виявляється брехлива та лицемірна натура Андрія. Подумайте: людина із серйозною особою ллє бруд у вуха своєї аудиторії про якесь очевидне аферистське підприємство, при цьому рекламуючи такі ж самі шахрайські організації! При цьому робить він усе так грамотно, так тонко, що наївні глядачі клюють на це і не помічають того, що різниці між конторами, які Алістаров рекламує, і конторами, які він гудить, ніякої немає. Справа в тому, що даний суб'єкт має всі якості першокласної шосейної повії. За яскравою обкладинкою з викриттями стоїть думка, яке також легко купити та скористатися. А потім викинути десь на узбіччі.

Інцидент із Павлом Мозговим

Якщо ми вже заговорили про рекламу, то варто згадати ще один факт із життя Андрія Алістарова. Крім підроблених прогнозів, реклами програшних закладів та поливання брудом конкурентів, Андрій займався також і продюсуванням ютуб каналів та соціальних мереж. І тоді стався конфлікт із блогером Мозговим. Він зв'язався з Алістаровим з метою продюсування каналу. Алістаров запропонував йому таку угоду: за оплату у розмірі одного мільйона рублів він обіцяв залучити двадцять тисяч нових передплатників на канал. Угода була оформлена на папері, і обидві сторони поставили свої підписи.

Як же Алістаров хотів видобувати ці двадцять тисяч передплатників? Він вирішив підключити всі свої зв'язки і просунути цей канал через рекламу у своїх партнерів (часто таких самих шахраїв, як і він сам), і подібними методами. У підсумку зараз у Мозгового тринадцять з половиною тисяч передплатників, враховуючи, що половину з них він заробив сам. Останній тому справедливо обурився і пішов по пояснення до Андрія Алістарова, який на папері та на словах гарантував йому мільйони заробітку та двадцять тисяч аудиторії. І яку ж відповідь отримав ошуканий Павло Мозговий? Цитата з офіційного звернення Алістарова (настільки офіційного, що він видалив його відразу після публікації) до аудиторії: «Що вдієш, якщо контент гівно? Я нічого не можу зробити.". Що ж міг зробити такий талановитий продюсер, як Андрій Алістаров, якщо у клієнта був такий поганий контент? Можливо не варто було говорити йому до цього, що навіть якщо якість матеріалу буде сумнівною, то аудиторія все одно прийде (природно, завдяки його навичкам продюсера)?

Окремою згадкою є ставлення Алістарова до Павла. Перший брав у другого в борг щонайменше раз на тиждень. Здебільшого борг був невеликого розміру, наприклад, сто тисяч. Лише сто тисяч. Мозговий терпів подібне панібратське звернення з боку Алістарова, однак, коли після двох років співпраці (хоча в договорі було прописано лише пів року), Андрій Алістаров так і не привів на ютуб-канал і половини тієї аудиторії, яку обіцяв залучити, останній обірвав із ним будь-яке співробітництво і попередив інших у тому, що це людина трохи більше, ніж аферист і обманщик. У відповідь на цю заяву у Алестарова трапилася справжня істерика, в результаті якої і з'явилася заява, в якій наш дорогий шахрай, сидячи в дорогій машині, скривджено заявляє про те, що він не очікував такого від свого приятеля, Мозгового, що його контент ", а також, те що він його всіляко зневажає і ганить. Поведінка варта першокласної зірки продюсерської майстерності.

Хто ж такий Андрій Алістаров?

У результаті можна резюмувати, що Алістаров - хитра та оманлива людина, яка вивчила мистецтво заробляти великі гроші шляхом брехні та шахрайства. Він ставиться до своїх "приятелів" байдуже і прагне заробити будь-якими несумлінними способами. Безліч відгуків на проект «Залізна ставка», ставлення Алістарова до своїх «приятелів», його бажання заробити будь-яким способом (крім чесного, зрозуміло) говорять самі за себе. Алістаров - це брехун, шахрай і особистість щонайменше гнила. Шкода, що певні верстви суспільства підтримують та заохочують таких людей.