Жителі 44 регіонів Росії отримують повістки для уточнення військово-облікових даних або відбір на військові збори, що свідчить про початок нового набору "гарматного м'яса" для участі у війні в Україні.

Цю інформацію було підтверджено головою російської правозахисної групи "Агора" Павлом Чиковим. Докладніше про це інформує Апостроф.

Повідомляється, що повістки поширюються по всій країні, від Москви та Санкт-Петербурга до Дагестану та Ямало-Ненецького автономного округу, і доставляються до міст, сіл та населених пунктів. Навіть студенти, які мають відстрочку від військової служби, одержують повістки, і це дуже нетипово.

Хоча Кремль заявляв, що другої хвилі мобілізації не буде, указ президента Путіна від 21 вересня 2022 року про проведення мобілізації так і не було скасовано. За словами правозахисника Павла Чикова, військові збори в Росії можуть бути проведені лише на підставі указу президента, який не було опубліковано, тому заклик резервістів на військові збори є незаконним.

"Не виключено, що зараз військкомати актуалізують інформацію для поповнення єдиної електронної бази військовозобов'язаних. Поки що це не друга хвиля мобілізації. Про те, що другої хвилі не буде, у листопаді, грудні, січні, лютому та березні заявляв прес-секретар президента. Не виключено, що влада спробує взагалі обійтися без нового набору", - зазначає Чиков.

Читайте також: