У мережі вже неодноразово показували дуже рідкісні автомобілі, які планував випускати український ЗАЗ. Заради справедливості варто відзначити, що багато прототипів ще за часів СРСР виглядали досить гідно і мало чим відрізнялися від зарубіжних аналогів. Принаймні, у частині дизайну.

Одним із таких автомобілів є дуже рідкісний ЗАЗ "Таврія" у кузові кабріолет. А якщо говорити правильніше – "ландо". На початку 90-х ЗАЗ встиг випустити лише дві такі машини, які на той момент були перспективними і для просторів Союзу були дуже незвичними.

Зробити повноцінний кабріолет з Таврії не змогли, оскільки дуже постраждала б жорсткість і без того м'якого і неміцного кузова. Тому і вдалися до аналога кабріолету – кузова "ландо". Суть його полягає в тому, що над водієм та пасажиром частина даху залишається, а от над заднім рядом сидінь передбачався своєрідний тент, який можна було скласти, забезпечивши повний доступ до навколишнього середовища.

Таврія Ландо. Джерело: auto.24tv.ua

Цікавою особливістю проекту є той факт, що обидва екземпляри були відправлені для проведення тестів до Греції. Це може говорити про те, що технологія кабріолетів орієнтувалася на західний ринок.

Таврія ландо з піднятим дахом. Джерело: auto.24tv.ua

За інформацією деяких джерел, один із екземплярів цієї унікальної "Таврії" досі перебуває в Україні та регулярно бере участь у різних автошоу. Другий "ландо" був відправлений до Греції одного з дилерів, і кілька років тому був викуплений одним з колекціонерів класичних авто країн Балтії. Є інформація про те, що насправді існував і третій автомобіль, який був розбитий під час проведення краш-тестів на заводі ЗАЗ.

Читайте також:

Чоловікам варто замислитись: жінки назвали автомобіль, від якого вони втрачають голову .

Так роблять у Туреччині: як у домашніх умовах якісно почистити килим .

Добирався танком на власне весілля: як воїн ЗСУ вирвався з Бахмута до своєї нареченої. Фото .