Вже з 1 квітня пенсійні виплати зростуть вкотре. Щоправда, це стосуватиметься не всіх українських пенсіонерів, а лише деяких категорій.

Йдеться про тих пенсіонерів, які продовжують працювати після того, як було здійснено попередній перерахунок пенсій. Головна умова при цьому – людина повинна мати не менше 24 місяців страхового стажу.

Як повідомляє Апостроф , про це йдеться у відповідному роз'ясненні Пенсійного фонду України.

А от якщо людина має страховий стаж, але вона не дійшла до позначки в 24 місяці, в такому разі очікувати перерахунку пенсії слід не раніше, ніж через два роки після попереднього перерахунку виплат.

"З 01.04.2023 року без додаткового звернення таким особам буде здійснено перерахунок пенсії після надходження до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відомостей про нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за 1 квартал 2023 року", - зазначили у ПФУ.

Нагадаємо, раніше в Україні встановили нижню межу індексації – 100 гривень. Цю суму мають отримати всі пенсіонери, які підпадають під індексацію (її проводять не для всіх категорій населення). Водночас встановили і верхню межу – 1500 гривень.

До речі, будь-хто може дізнатися реальний розмір своєї пенсії, не виходячи з дому. Ось як це зробити:

1. Авторизуйтеся в особистому кабінеті на веб-порталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або ID-банкінгу.
2. У лівому бічному меню перейдіть до розділу Моя пенсія.
3. Перегляньте інформацію про перерахунок своєї пенсії.

Читайте також:

За світло доведеться платити набагато більше: якими будуть нові тарифи.

ПриватБанк порадував українців кредитами. Що змінилося.

Можна залишитися без виплат: Пенсійний фонд розпочне перевірки українців.