За даними НБУ, на 1 січня 2023 року за розміром загальних активів державний "Ощадбанк" посідав 2-ге місце (298,2 млрд грн) серед 67 банків, що діяли в країні. От і не дивно, що саме ця фінустанова вирішила зруйнувати "міф" і наразі робить перший крок в бік юридичних осіб".

І справді, під час війни багато міжнародних та державних організацій стали на допомогу українцям. Більше того, на ринку України зразу чотири банки запропонували фінансування для ФОПів.

"Ощадбанк" вирішив піти далі і пообіцяв підтримати малий та середній бізнес. Про це повідомив у соцмережах Сергій Наумов, голова правління "Ощадбанку".

"Будь-який клієнт незалежно від його юридичної форми власності може отримати попереднє рішення за 24 години, надати перелік документів і отримати фінальне рішення за допомогою цього сервісу", - кажуть в Ощадбанку.

За словами Наумова, попри підступні обстріли ворогом українських міст, Ощад продовжує підтримку тих, хто має власну справу або лише мріє про це.

"Хочете отримати грант від держави в рамках єРоботи, але не знаєте як? Тоді вам стануть у пригоді безкоштовні вебінари для підприємців на порталі Дія", — додав Наумов.

Мова йде про допомогу у відкритті грантових програм:

  • тонкощі подання заявки на грант;
  • бізнес-план та його реалізацію;
    типові помилки при оформленні документів;
  • суму, яку можна отримати;
  • вимоги до заявників та їх майбутні обов’язки.

Наумов додав, що перший вебінар вже відбувся 9 березня, а наступні будуть проведені 15, 17 та 22 березня. На даних вебінарах Олександр Койдан, начальник управління організації продажів Ощадбанку, розповідає про верифікацію учасників програми, адаптацію бізнес-плану та перевірку репутації потенційних отримувачів грантів.

Крім того, стало відомо, що українські підприємства можуть отримати в Ощадбанку грантову допомогу від уряду Німеччини.

Програма "Доступ до фінансування та підтримка стійкості мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП)" в Україні реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) та Фондом розвитку підприємництва, повідомили в Ощадбанку.

"Грантова підтримка від уряду Німеччини становить до 30% вартості проєкту. До участі в програмі розглядаються проєкти з цільовим використанням коштів на закупівлю, модернізацію та реконструкцію основних засобів, а також поповнення обігових коштів. Максимальна сума проєкту становить 240 тис. євро без ПДВ у гривневому еквіваленті. В програмі можуть взяти участь будь-які юридичні особи приватної форми власності, зареєстровані в Україні", — сказано у повідомленні.

Читайте також:

ПриватБанк потішив українців кредитами. Що змінилося

Можна залишитись без виплат: Пенсійний фонд розпочне перевірки українців

Воювала разом із чоловіком: під Києвом попрощалися з однією із найкрасивіших захисниць України. Фото

Три міста у небезпеці: астролог розповіла, куди почнуть бити російські окупанти