Затверджено новий Порядок перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності, який почав діяти з 7 березня.

Докладніше про це інформує "На Пенсії".

Суть цього порядку полягає у тому, що Пенсійний фонд України (ПФУ) здійснюватиме перевірку законності видачі лікарняних.

Метою проведення перевірки листків непрацездатності є контроль за обґрунтованістю формування (видачі) листків непрацездатності та медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Перевірку проводитимуть уповноважені посадові особи територіального органу ПФУ та/або уповноважені медики, перелік яких затверджується правлінням ПФУ.

У 2022 році фахівці Фонду соціального страхування України (ФССУ) провели 158 планових та 1 832 позапланові перевірки закладів охорони здоров'я, а також перевірили 1 936 страхувальників з метою запобігання нецільовому використанню коштів. Усього було перевірено 380 904 листки непрацездатності, і ця праця дозволила запобігти виплатам за необґрунтованим лікарняним на суму понад 3,6 млн гривень.

Таким чином, запровадження нового порядку перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності допоможе покращити контроль за коштами та запобігти їх нецільовому використанню. Крім того, проведення перевірок з метою запобігання виплатам за необґрунтованим лікарняним дозволить заощадити значну суму грошей.

Читайте також: