Українці вже майже звикли до дуже частих сигналів повітряної тривоги, які лунають у різних куточках країни щоранку. У багатьох пабликах повідомляють про можливі пуски ракет, але пізніше виявляється, що окупанти вкотре застосовують так звані фальш-цілі.

За словами керівника прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, це робиться для пошуку об'єктів української ППО, передає ТСН.

"Ми утворені в тому, що вони можуть використати фальш-цілі, то для них це неефективна тактика. Хоча вони продовжують за допомогою цієї тактики вишукувати нашу протиповітряну оборону і намагатися спровокувати її роботу для того, щоб потім вразити. Поки що ця робота безефективна", - пояснила Гуменюк.

Раніше, 13 березня, Наталія Гуменюк попередила українців, що російські окупанти знову готуються до проведення ракетного удару по території України. Зокрема, за її словами, про це свідчить скупчення російських кораблів у Чорному морі.

"Зараз на бойовому чергуванні перебувають три ракетоносія... Це в загальній сумі залп може досягати 20 Калібрів. Зараз спостерігається також активність ворожої авіації. Як правило, це ознаки того, що готується ракетний удар", - зазначила вона.

Варто зазначити, що в плані ракетних атак фальш-ціль або хибна ціль - це ракета без бойової частини. Її мета – завести в оману сили ППО. Також такими цілями є результат роботи РЕБ — пристроїв радіоелектронної боротьби, наземного базування або вбудованих у літаки, що створюють електромагнітні імпульси, що імітують цілі в повітрі.

Якщо говорити про масований ракетний обстріл, то використання фальш-цілей – це додатковий тиск на сили ППО, спрямоване на заплутування протиповітряної оборони. Мета проста - щоб до цілей долетіли більше справжніх ракет.

Читайте також:

Вимкнення світла: названі регіони, де може пропадати електрика.

Як за номером паспорта дізнатися про свою долю: названо магічні цифри. Перевірте свій документ.

Зірка радянських фільмів передбачила майбутнє: Росії скоро не стане. Фанати Путіна відразу ж осатаніли.