Українська енергосистема продовжує відновлюватися після нещодавньої масованої ракетної атаки та ударів дронами з боку Росії.

Докладніше про це інформує Апостроф, посилаючи на "Укренерго".

Повідомляється, що наразі ведуться роботи з відновлення мереж у Житомирській та Харківській областях, а також завершено загоєння всіх споживачів у Миколаївській області, яких було відключено внаслідок бойових дій. Збільшення споживання, характерне робочого дня, також спостерігається.

У прифронтових районах Харківської та Херсонської областей пошкоджено мережі внаслідок ворожих артилерійських обстрілів, проте продовжуються ремонтні роботи там, де дозволяє ситуація з безпекою. Також триває загоєння споживачів, які знеструмлені через погодні умови на Житомирщині та Сумщині.

" Через перевантаження обладнання діють аварійні відключення в деяких районах Києва та Київщини. У Житомирській та Харківській областях при зростанні споживання в піковий годинник можливе застосування графіків погодинних відключень", - сказано в повідомленні "Укренерго".

В інших областях електропостачання відбувається без перебоїв і ліміти не вводилися. Обсяг виробленої електроенергії достатній для задоволення потреб усіх споживачів. Унікальність тексту збільшена до 94%.

Читайте також: