Ніхто не заперечуватиме, що голубці це повністю гармонійне блюдо, оскільки воно чудово поєднує в собі овочі, крупу і м'ясо, а готується у великій кількості сметанно-томатного соусу. Разом з тим на Поділля додати до всього цього пишноти свинячі ребра, щоб отримати більш насичений смак, ніж при використанні чистого м'яса.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, відомий в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко познайомився з пані Оксаною з Вінницької області, яка презентувала йому святкову страву Поділля "голубці часів королеви Бони".
Жінка дізналася рецепт таких цікавих голубців від бабусі з села Чемериси-Барські, що на Поділлі. Вважається, що саме з тих місцин італійська принцеса й потому польська королева Бона Сфорца у 1532 році оглядалася навкруги та вирішила заснувати місто Бар, на честь свого рідного італійського Барі. Та місцева кухня видалася Боні надто важкою, бо начебто сама королева дотримувалась дієти, схожої на середземноморську. Та вона не розгубилася і переробила традиційні страви на свій манір. Так Бона створила власний рецепт голубців, які готувалися у глиняному глечику в печі.
Інгредієнти:
- 1 качан квашеної капусти;