Одна з порад, яка часто упускається, - це правильне положення телефону під час його зберігання. Багато експертів радять класти телефон екраном вниз, а не вгору. І на те є низка причин.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

По-перше, це захистить камеру від подряпин. Багато моделей сучасних телефонів мають камери, які виступають за межі корпусу. Якщо класти телефон екраном вгору, то згодом на склі камери можуть з'явитися подряпини, які можуть погіршити якість фото та відео.

По-друге, таке положення телефону допомагає зберігати заряд батареї. Якщо телефон лежатиме екраном вгору, при надходженні сповіщень пристрій почне світитися і вібрувати, що вимагатиме великої втрати заряду. Положення телефону екраном вниз дозволить заощадити заряд батареї.

По-третє, таке положення телефону може захистити його від вологи. Задня сторона телефону герметична і надійніше захищена від вологи, що може допомогти запобігти поломкам при випадковому попаданні води на пристрій.

Однак, варто враховувати, що таке положення телефону може залишити екран уразливим для появи подряпин. Тому перед тим, як покласти телефон на поверхню, необхідно оглянути її на наявність крихт або інших небезпечних частинок, які можуть пошкодити екран. Якщо поверхня не є ідеальною, рекомендується покласти телефон на щось м'яке. Також буде не зайвим наклеїти на екран захисне скло.

Читайте також:

Щоб гаджет служив довго: до якого відсотка правильно заряджати смартфон

Ви можете шпигувати, не знаючи про це: список російських програм, які ви все ще не видалили зі свого смартфона

Тримається тиждень на одному заряді: як налаштувати смартфон, щоб заощаджувати на споживанні батареї