Номер мобільного дуже важливий для життя. Ще б пак, до нього прив'язані банківські рахунки, електронна пошта, а також особисті акаунти в соцмережах та інші онлайн-сервіси. Таким чином, якщо хтось отримає контроль над номером мобільного, то автоматично він отримує доступ і до фінансів, і до приватного життя людини.

Найпростіший спосіб цього уникнути – переходити на контракт. Ще б пак, контрактному клієнту, щоб замінити SIM-карту новою або заблокувати її, доведеться обов'язково пред'являти свій паспорт. Отже, це не дасть аферистам заволодіти вашою сімкою.

А схема обману виглядає так - телефонні дзвінки на ваш номер з різних номерів. При цьому під час дзвінка аферисти або мовчать або відразу скидають дзвінок.

Як правило, будь-яка нормальна людина в такій ситуації передзвонює на номери, звідки надійшли дзвінки. Таким чином, несвідомо людина створює для шахраїв історію дзвінків на своєму мобільному номері.

Звернувшись із цими даними до служби підтримки Київстар, аферисти з легкістю зможуть заблокувати номер та отримати дублікат вашої SIM-картки, а отже, і повну владу над усією інформацією, яку містить ваш смартфон. Щоб цього не сталося, ніколи не телефонуйте на незнайомі номери, з яких вам надходили дзвінки.

"Не допомагайте шахраям — не телефонуйте на невідомі номери, якщо зв'язок обірвався... Процедури операторів захищають абонентів від шахрайських дій, але шахраї навчилися "виманювати" необхідну інформацію у людей, користуючись їхньою довірою", — пишуть у Київстар.

Читайте також:

Сьогоднішні сни є промовистими: важлива дата 10 березня. Головні прикмети та заборони цього дня

Знайти роботу стане простіше: в Україні створили програму для пошуку роботи за кордоном

Подвійне горе: під Бахмутом загинули батько разом із сином. До останнього були вірні присязі