В українців найпопулярнішим овочом є картопля. Ще б пак, жодне застілля не обходиться без страв з цього коренеплоду, та й у звичайні дні картопля – один з головних інгредієнтів у меню. Пюре, запіканки, печеня, салати та оладки – це та багато іншого готують українці зі звичайної картоплі. При цьому важливо знати, що кожен сорт картоплі дуже відрізняється один від одного і, не всі підходять, наприклад, для варіння або супів. Тому необхідно при приготуванні цього овочу знати лише кілька простих правил, наприклад, чому варто при варінні додавати соду.

Виявляється, при додаванні харчової соди на етапі варіння крохмаль, що міститься в картоплі, "витягується" на поверхню. Це допоможе досягти хрусткої скоринки і прекрасного золотисто-коричневого кольору при подальшому запіканні.

"Покладіть нарізану картоплю, одну чайну ложку харчової соди і солі в киплячу воду і готуйте, поки овоч не стане м'яким, але не розвалюватиметься", – каже, наприклад, шеф-кухар Олі Брендон в одному зі своїх роликів, опублікованих у TikTok .

У ньому він розповідав, як приготувати "кращу запечену картоплю".

За його словами, як тільки картопля стане м'якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім Брендон дрібно нарізає розмарин і часник і обсмажує їх на сковороді з додаванням оливкової олії до злегка золотистого кольору.

Далі він викладає картоплю на лист, застелений пергаментним папером, і поливає його маслом, на якому смажилися спеції. При цьому розмарин і часник він відкладає убік – вони знадобляться трохи згодом.

"Обов'язково полийте картоплю цією олією, посоліть і поперчіть, а потім запікайте при температурі 180°C протягом 20 хвилин", – сказав кухар. Після цього картопля потрібно перевернути і запікати до хрусткої скоринки.

Готову картоплю викласти в миску, додати|добавляти| підсмажений часник і розмарин і добре перемішати.

До речі, щоб картопля не розварювалася і не перетворювалася на пюре, деякі кулінари додають у каструлю при варінні столового оцту.

Читайте також:

Нічна ракетна атака Україною: рашисти завдали безліч ударів по мирних містах. Де був приліт і де відключать світло

Церковне свято 9 березня: що заборонено робити цього дня

Краще не ризикувати: власників дач та мешканців села попередили про серйозні штрафи