У мережі розповіли про те, що один чоловік, який мешкає на території Німеччини, знайшов неймовірний 800-річний скарб за допомогою звичайного металошукача. Так, він натрапив на золоті скарби та старовинні монети, які являють собою неймовірну цінність.

Відповідну інформацію опублікували на порталі «ТСН»

Справа в тому, що шукач скарбів з Німеччини виявився справжнім щасливчиком. Він знайшов золоті прикраси, рідкісні монети, візантійські сережки та монету в ісламському стилі завдяки металошукачеві.

Зазначається, що про цю знахідку розповів Державний археологічний департамент Шлезвіг-Гольштейна (ALSH). Під час досліджень скарбу стало відомо, що було виявлено рідкісні артефакти та старовинні прикраси.

"Скарб складався з двох дуже якісних золотих сережок з напівдорогоцінним камінням, позолоченої брошки-псевдомонети, двох позолочених перстень з камінням, фрагмента перстня, невеликого позолоченого перфорованого диска, брошки-кільця та близько 30 срібних монет", - каже директор ALSH.

Однак найцікавішою знахідкою є дві сережки, які вважають візантійськими виробами.

"Вони, ймовірно, датуються часом близько 1100 та відповідають традиціям візантійських ювелірів", - продовжив директор.

Окрім цього, серед скарбів було виявлено імітацію ісламської монети – золотого динара Альмохада. Цю монету пізніше перетворили на брошку. Вважається, що ця монета була зроблена після 1234 року.

Читайте також:

"Більше не повернеться": Олена Кравець засмутила фанатів "Кварталу 95"

"Боже око": мешканці Києва спостерігали незвичайне явище у нічному небі

Багато хто не знав: для чого в мікрохвильову піч ставити склянку з сіллю