Як відомо, субсидія, що виділяється на комунальні послуги, є безповоротною допомогою нашої держави. Проте є закон, у якому зазначається, що є випадки, коли можуть вимагати повернення виділеної субсидії. Так, це говорить про те, що у субсидіанта можуть забрати раніше виділені йому гроші.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «Факти»

Важливо розуміти, що у ПФУ попереджали про те, що людина, яка звертається за субсидією, має надати відомості про свої доходи та майно. Лише після цього приймається рішення, чи надавати українцеві державну допомогу та яким розміром вона має бути.

«Законодавством передбачено лише два випадки, коли надмірно виплачена субсидія повертається державі: у разі, якщо у заяві чи декларації було зазначено недостовірну інформацію і це вплинуло на встановлення права на житлову субсидію та визначення її розміру, який у результаті перевищив 10 неоподатковуваних мінімумів доходів доходів (170 гривень), або коли людина не повідомила обставини, що впливають на перегляд права на призначення житлової субсидії або її розміри, протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення», — попередили у Пенсійному фонді України.

Крім того, йдеться про те, що орган, який виділив зайві кошти на субсидію, може містити необхідну суму протягом наступних місяців виплати. У такому разі українець може отримувати на 20% менше коштів у майбутньому.

Читайте також:

Названо середній розмір пенсії, на який можуть розраховувати українці після індексації

ПриватБанк розповів українцям, що робити, якщо закінчилася пенсійна картка

Хто залишиться без додаткових виплат: названо 4 групи пенсіонерів