Всі знають, що курка – продукт корисний. Ще б пак, куряче м'ясо - джерело протеїнів, які необхідні спортсменам для нарощування м'язової маси. Крім того, цей продукт підходить для дієти при таких захворюваннях як застуда, діабет, ожиріння, гіпертонія. Він необхідний також при високих розумових та фізичних навантаженнях, і для відновлення після тяжкої хвороби.

Завдяки низькому вмісту жирів у філе, курячі котлети виходять нежирними, ніжними, легко засвоюються організмом. До того ж у філе курки немає грубих волокон, як у баранині чи яловичині. А ще котлети з курячого філе готуються швидше ніж котлети з інших видів м'яса.

Продукти на 5 порцій:

  • куряче філе – 200 г;
  • огірок солоний – 70 г;
  • цибуля ріпчаста - 60 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • батон білий – 60 г;
  • крупа манна – 35 г (5 ч. ложок);
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
  • сіль - 1/4 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки

Куряче філе потрібно промити і нарізати шматочками.

Цибулю очищаємо, нарізаємо часточками і відправляємо до філе.

Батон потрібно замочити у холодній воді на 2-3 хвилини, віджати та додати до курки з цибулею.

Філе, цибулю і батон перекладаємо в чашу блендера з насадкою "ніж"; туди треба вбити яйце. Пробиваємо все до однорідної маси.

Перекладаємо фарш у миску, солимо і перчимо.

Солоний огірок потрібно натерти на середній тертці і додати фарш, перемішати.

Всипаємо в миску з фаршем 1 ч. ложку манної крупи і знову перемішуємо. Дайте постояти 5 хвилин.

Вологими руками формуємо з курячого фаршу круглі котлети і пануємо їх в манці, що залишилася.