Незаслужено забута сьогодні пшоняна каша – важливий елемент повсякденного раціону. Вона сприяє омолодженню шкіри та схуднення. Ще б пак, склад пшоняної крупи різноманітний: білки, вуглеводи, жири, клітковина, крохмаль, пектин. У великій кількості представлені також мікро- та макроелементи: магній, залізо, фтор, кальцій та присутні вітаміни А, PP, Е та групи B.

Карамелізовані фрукти - чудове доповнення до пшоняної каші на молоці.

Інгредієнти:

  • пшоно 1 склянка;
  • вода 2 склянки;
  • молоко 2 склянки;
  • соль ⅓ ч. ложки;
  • білий цукор 1-2 ст. ложки;
  • банани 2 штуки;
  • коричневий цукор 2-3 ст. ложки;
  • вершкове масло|мастило| 2 ст. ложки;
  • мелена кориця до смаку

Просо потрібно промити і засипати в каструлю. Заливаємо крупу гарячою водою та після закипання варимо на невеликому вогні, поки рідина не википить майже повністю.

Далі додаємо гаряче молоко, сіль та цукор. Після закипання готуємо приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
Тим часом потрібно кружальцями нарізати банани і акуратно обваляти їх у коричневому цукрі.
У сковороді розігріваємо вершкове масло на середньому вогні. Викладаємо банани в один шар і обсмажуємо до рум'яності з обох боків. Посипаємо для аромату корицею.
Готову кашу потрібно подавати разом із карамелізованими бананами.

Читайте також:

Дивно, що всі не «вдули»: ватажок «Вагнера» Пригожин привітав українок із 8 березня, підписавши коробки зі вкраденим українським шампанським

Пальчики оближеш: як правильно згасити червону капусту з яблуками. Рецепт

Усього 5 кроків для порятунку: що потрібно робити, якщо орхідея була залита водою

Уникайте жіночої компанії: важливий день 7 березня. Що заборонено робити, щоб не злякати щастя та благополуччя