У зв'язку з тим, що на території України трапляються жахливі аварії щодня, український уряд вирішив посилити систему штрафів. Справа в тому, що тепер за деякі порушення правил ПДД можуть виписати не лише величезний штраф, а й позбавити автомобіля.

Цю новину оприлюднили на порталі «apostrophe»

Важливо повідомити про те, що водіїв у п'яному стані максимально каратимуть. Так, набуває чинності новий проект №9076, у якому йдеться про жорсткі покарання для порушників.

Повідомляється, що цей проект зроблено для того, щоб максимально підвищити рівень безпеки на дорогах.

Наприклад, якщо українця зупинили у п'яному вигляді вдруге за рік, то йому буде виписано штраф у розмірі 34 тисячі гривень. Окрім цього, автомобіліста позбавлять прав на 3 роки і у нього можуть забрати машину. Однак після нового проекту штраф буде збільшено до 51 тисячі гривень із конфіскацією автомобіля.

Важливо зазначити, що ці зміни внесені через те, що лише за минулий рік сталося понад 18 тисяч ДТП із загиблими та травмованими. Це досить серйозний показник, який потребує термінових дій.

Зазначається, що найбільше ДТП сталося у Донецькій, Луганській, Харківській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Читайте також:

Не стало одразу трьох українських студентів: автобус занесло і він перекинувся. Фото хлопців

Українців попередили: з маршрутів зникнуть усім звичні автобуси

Не доїхали до господарів: під Києвом згоріли одразу сім новеньких іномарок разом із автовозом, яким їх везли

Дві приховані функції в салоні автомобіля, про які багато хто і не здогадувався