Власник приватної військової компанії "Вагнер" – Євген Пригожин – нещодавно зробив кілька публічних заяв, які викликали чималий резонанс. Зокрема, він звинуватив військове керівництво РФ у проблемах із постачанням його підрозділів і навіть пригрозив, що у разі відступу ПВК від Бахмута фронт може посипатися, а ЗСУ підуть на прорив. Пригожин також похвалився, що "вагнерівці" стягують на себе всю українську армію.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Однак, за словами Пригожина, його ПВК просувається вперед, тоді як кадрові частини ЗС РФ змушені підтягуватися слідом, щоби зберігати свою репутацію.

"Якщо ПВК "Вагнер" зараз відкочується, то в історії відбувається наступна ситуація: зрозуміло, що фронт посиплеться до російських кордонів, може бути й далі посиплеться. Загалом, ситуація буде несолодка взагалі для всіх воєнізованих формувань, які "захищають інтереси" Росії", – зазначив путінський прихвостень.

Він стверджує, що угруповання влади РФ "покликали" на фронт, коли було важко, але згодом воно не змогло домовитися з керівництвом країни-агресора про фінансові питання та інші привабливі умови. У своїх заявах Пригожин фактично натякнув, що ПВК може "відскочити" та спрацює "ефект пружини".

"І напружена українська армія зліва-праворуч на флангах, а також центром увірвалася на територію "ЛНР", сміла Луганськ, сміла Краснодон (Сорокине, місто в Луганській області. – Ред.), вийшла на територію Росії. Армія змушена була намагатися стабілізувати фронт – і посипалися фланги. Далі упав Крим там, я не знаю, багато ще всяких катаклізмів", – наголосив Пригожин.

Читайте також: