У 2022 році за підсумками сфальшованих референдумів Запорізька область, поряд з Херсонською, а також Луганською та Донецькою народними республіками увійшла до складу РФ. Сьогодні ж дуже наполегливо просувається думка об'єднати нові регіони в один федеральний округ, який займатиметься окремим віце-прем'єром у федеральному уряді. Ну а поки цього не трапилося зрадники-керівники вдають, що реформація регіонів проходить більш ніж успішно.

Так, наприклад, увечері 3 березня вріо губернатора Запорізької області Євген Балицький підписав два укази, що стосуються територіального поділу регіону.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди.

Першим указом він розпорядився створити муніципальні освіти області і чітко визначити їх межі.

Другим – розпорядився утворити адміністративно-територіальні одиниці Запорізької області.

"Встановити, що адміністративно-політичним центром Запорізької області є місто Мелітополь", - йдеться у другому документі.

Крім того, Балицький ухвалив створити міські округи (міста обласного значення):

  • Мелітополь;
  • Бердянськ;
  • Енергодар.

І створити муніципальні округи (райони Запорізької області):

  1. Якимівський;
  2. Бердянський;
  3. Васильєвський;
  4. Веселовський;
  5. Кам'янсько-Дніпровський;
  6. Куйбишевський;
  7. Мелітопольський;
  8. Михайлівський;
  9. Пологівський;
  10. Приазовський;
  11. Приморський;
  12. Токмацький;
  13. Чернігівський.

Укази набирають чинності після офіційного опублікування.

До літньої реформи 2020 року в Запорізькій області, яка тоді перебувала у складі України, існувало 20 районів. Після реформи їх почало п'ять.

До речі, за словами мера Мелітополя Івана Федорова, проголошення окупантами Мелітополя так званою "столицею" Запорізької області є початком їхньої капітуляції.

"Ворог постійно розповідав про пропаганду, ніби через два-три дні, чи через тиждень точно захопить місто Запоріжжя. Ворог розповідав, буквально три тижні тому, що він просунувся на Запорізькій лінії фронту, зайшов у Кам'янське, в Малу Токмачку, і т.д. ... Тим, що вони визнали Мелітополь адміністративним центром захопленої Запорізької області, ми визначаємо те, що вони точно вже не збираються нікуди просуватися", - заявив Федоров.

Нагадаємо, що після втечі з Херсона російські окупанти вигадали також нову "столицю" захопленої частини Херсонської області - Генічеськ. "Там зосереджено всі основні "органи влади", зазначає "влада".

Читайте також:

Мешканцям українських сіл виплатять допомогу від держави. Що для цього потрібно

Їздила Хрещатиком: у мережі показали фото рідкісної української маршрутки "Старт" з 60-х років

Можна отримати 3 тисячі гривень: хто із пенсіонерів отримає такі виплати з березня