На Луганщині загинув 20-річний нацгвардієць Богдан Ваків із Прикарпаття, який повернувся на фронт після тяжкого поранення.

Відомо, що Богдан загинув 28 лютого 2023 року під час ворожого обстрілу мінометного одного з сіл Луганської області. Захиснику було лише 20 років.

Про смерть Героя повідомив голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Назарій Іванів у Facebook . Він наголосив, що на війну земляк пішов добровольцем.

"Висловлюю щирі співчуття матері, сестрі, рідним, близьким і всій громаді... Схиляємо голови в молитві... Дякую за сина-Героя... Він назавжди залишиться у нашій пам'яті світлим Ангелом, який життя віддав за Батьківщину, за кожного з нас, за нашу духовність, рідну мову, нашу ідентичність. Вічна слава нашому Герою!" – написав Іванів.

Свого часу Богдан Ваків закінчив Львівське вище професійне училище технологій та сервісу, а також навчався в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти та газу.

Однак коли почалася повномасштабна війна, Богдан пішов захищати Україну та свій народ добровольцем. Він служив стрільцем-радіотелефоністом другого відділення першого взводу оперативного призначення Національної гвардії України.

"Пішов добровольцем на передову захищати Україну та свій народ від російських окупантів. Після тяжких травм на фронті та трьох місяців лікування знову взяв до рук зброю, щоб продовжити боротьбу за вільне майбутнє у незалежній державі", – розповів Іванів.

У захисника залишилися мама та сестра.

Читайте також:

Біжуть, підібгавши хвіст: окупанти та сепаратисти екстрено покидають Крим разом із сім'ями – Генштаб ЗСУ

Два тижні до початку кінця: астролог розповів, який весняний сюрприз готують ЗСУ для Путіна.

Сюрприз для Путіна: у США розповіли, коли в Україні можуть раптово з'явитися закордонні винищувачі