Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- курячий фарш 500 г;
- яйця 2 штуки;
- сметана 2 стол.ложки;
- крохмаль 2 стол.ложки;
- олія 2 стол.ложки;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
- Курячий фарш повинен складатися з грудки, без домішок шкіри та жиру, тому краще зробити фарш самостійно, подрібнивши грудку в блендері або пропустивши через м'ясорубку.
- За бажанням можна в оладки додавати свої спеції до смаку: паприку, хмелі-сунелі, спеції для курки і т.д.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дуже дрібними кубиками. Однак якщо домочадці цибулю не люблять, то її можна пропустити через м'ясорубку - тоді вона зовсім не відчуватиметься в котлетах.
У мисці з'єднуємо курячий фарш, цибулю, яйця, сметану, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.
важливо!
- Курячі оладки відрізняються від котлет сумішшю тіста - вона напіврідка.
- Оладки на сковороду потрібно викладати ложкою, а чи не формувати руками.
Додаємо у фарш крохмаль і ретельно перемішуємо. Крохмаль можна брати будь-який – кукурудзяний або картопляний. Його також можна замінити на муку.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи рівні круглі оладки середнього розміру.
Смажити оладки потрібно по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору. Точний час смаження залежить від особливостей сковороди, товщини оладок та ступеня нагріву.
Читайте також:
Це варто спробувати: рецепт сирних млинців з цибульною підпалочкою