Інгредієнти:

  • курячий фарш 500 г;
  • яйця 2 штуки;
  • сметана 2 стол.ложки;
  • крохмаль 2 стол.ложки;
  • олія 2 стол.ложки;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.
важливо!
  • Курячий фарш повинен складатися з грудки, без домішок шкіри та жиру, тому краще зробити фарш самостійно, подрібнивши грудку в блендері або пропустивши через м'ясорубку.
  • За бажанням можна в оладки додавати свої спеції до смаку: паприку, хмелі-сунелі, спеції для курки і т.д.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дуже дрібними кубиками. Однак якщо домочадці цибулю не люблять, то її можна пропустити через м'ясорубку - тоді вона зовсім не відчуватиметься в котлетах.

У мисці з'єднуємо курячий фарш, цибулю, яйця, сметану, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.

важливо!

  • Курячі оладки відрізняються від котлет сумішшю тіста - вона напіврідка.
  • Оладки на сковороду потрібно викладати ложкою, а чи не формувати руками.

Додаємо у фарш крохмаль і ретельно перемішуємо. Крохмаль можна брати будь-який – кукурудзяний або картопляний. Його також можна замінити на муку.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи рівні круглі оладки середнього розміру.

Смажити оладки потрібно по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору. Точний час смаження залежить від особливостей сковороди, товщини оладок та ступеня нагріву.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт сирних млинців з цибульною підпалочкою