Стало відомо, що вночі 27 лютого після тяжкої хвороби помер російський політолог, співзасновник Фонду ефективної політики (ФЕП) Гліб Павловський. Йому був 71 рік.

Трагічну новину про смерть чоловіка повідомили у його Telegram-каналі . Там сказано, що він помер напередодні, 26 лютого, у Першому Московському хоспісі імені Віри Мільйонщикової "після тяжкої та тривалої хвороби".

"Рідні та близькі Гліба Павловського висловлюють глибоку вдячність усім, хто підтримував і допомагав усі ці місяці, переживав з нами, терпів, розумів і оберігав. Про час і місце прощання ми повідомимо", - йдеться у повідомленні.

Підтвердили звістку та його друзі, професор НДУ ВШЕ Симон Кордонський, а також галерист Марат Гельман. Останній у співпраці з Максимом Мейєром та Павловським стали у 1995 р. співзасновниками фонду, який займався проведенням політичних та інформаційних кампаній будь-якого рівня.

1996 року заснований Павловським Фонд ефективної політики взяв участь у кампанії з перевиборів президента Бориса Єльцина. На початку кампанії глава держави мав високий антирейтинг і, за всіма опитуваннями, програвав вибори основному конкуренту – лідеру КПРФ Геннадію Зюганову. Проте проти перемоги комуніста об'єдналися всі ключові російські олігархи, центральні ЗМІ, представники силових структур. ФЕП займався на виборах чорним піаром та компроматом.

А ще ця організація розробляла президентську кампанію Володимира Путіна 2000 року.

Крім того, на початку – середині 2000-х Павловський брав участь у створенні "Єдиної Росії", прокремлівських молодіжних рухів, популяризації неоімперської ідеї.

Також Гліб Павловський брав участь у виборчій кампанії президента України Віктора Януковича у 2004 році.

Павловського нагороджено медаллю ордена "За заслуги перед Батьківщиною" II ступеня (2008 р.), відзначено подяками президента РФ (1996, 1999, 2011 рр.).

Відомо, що робота Павловського як політконсультант Кремля закінчилася до кінця першого терміну президента Дмитра Медведєва.

Варто також нагадати, що Гліб Павловський – колишній учасник радянського дисидентського руху. У 1974 році він дав свідчення в КДБ на свого знайомого В'ячеслава Ігрунова у справі про поширення відомостей, що ганьблять радянський лад, під час суду відмовився від них, і їх вилучили зі звинувачення.

Читайте також:

Це знак: Росія зганьбилася з випробуванням "грізної ракети Путіна" під час приїзду Байдену до Києва

Наводила російські ракети на школи: СБУ затримала російську шпигунку. Фото зрадниці

Так тримати: російська ППО збила свою ракету. Подробиці удару