Проблема розлучень від води на сантехніці – це не новина для багатьох господарок. Незважаючи на те, що ринок пропонує безліч різних мийних засобів, навіть найдорожчі іноді безсилі перед жорсткою водою.

Однак, перш ніж починати пошуки ідеального мийного засобу, який назавжди позбавить необхідності довго витирати крани, потрібно зрозуміти, чому вони взагалі так сильно забруднюються. Проблема може мати кілька причин:

  • Після прийняття ванни чи душу ви не витираєте сантехніку насухо, залишаючи на ній воду.
  • Мийні засоби, які ви використовуєте, можуть псувати матеріал, з якого виготовлений кран.

Але шукати свій ідеальний хімічний засіб не потрібно. Можна вдатися до бабусиних методів, які за допомогою підручних засобів допоможуть і вимити кран, і заощадити кошти.

Для того, щоб швидко й ефективно позбутися слідів води на сантехніці, можна скористатися кількома простими й доступними засобами:

  1. Оцтовий розчин - змішайте оцет і воду в рівних пропорціях, змочіть серветку в розчині, протріть кран, потім змийте водою і висушіть ганчіркою.

  2. Лимонна кислота - змішайте воду і лимонну кислоту в пропорції 1:4, розчин зануріть змішувач і залиште на ніч, вранці вимийте.

  3. Господарське мило - натріть брусок мила на тертці, розведіть у теплій воді, додайте соду, змочіть в розчині ганчірку, витріть змішувач, а через годину змийте теплою водою.

  4. Сіль – насипте на серветку та протріть кран.

А от у випадку, якщо кран хромований, то варто використовувати тільки господарське мило, тому що всі інші засоби можуть виявитися надто агресивними для королівського хрому.

А тепер унікальний метод очищення від окиснення! Для цього вам знадобиться пергаментний папір, який просочений воском. Натріть крани пергаментним папером, щоб залишилася тонка воскова плівка. Вона захистить кран від окислення та водних плям – краплі просто стікуть униз. Таку маніпуляцію можна проводити раз на тиждень, після кожного генерального прибирання у ванній кімнаті.

Читайте також:

Навіть хімія не потрібна: чим відмити унітаз від потік. Простий лайфхак

Простий лайфхак: як заточити в домашніх умовах терку, що затупилась.

Автомобільні лайфхаки. Як зробити так, щоб у мороз не обмерзало лобове скло