Знав би Гаррі Поттер, як ображають магію рашистські магли, прилетів би з Борисом Джонсоном і наваляв би їм, перебуваючи біля лінії зіткнення. Але магія вона там, у казках, але росіянам вдається використати "чарівну пропаганду".

Нещодавно в Росії виник скандал навколо спроб пропагандистів змішати воєдино економічні реалії та циркові трюки. Російські телеканали спробували використати думку ілюзіоніста і циркача Амаяка Акопяна як "експертну думку" щодо нових санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Акопян запропонував "заклинання", яке, на його думку, допоможе Росії впоратися з санкціями: "ахалай-махалай, санкції спалюй". Не дивно, що багато росіян поставилися до цього поблажливо. У соціальних мережах та інших медіа-ресурсах з'явилося безліч критичних зауважень та глузувань з приводу такої "експертної думки".

За словами експертів, використання "експертних думок" циркачів та ілюзіоністів замість дійсних економічних і політичних експертів свідчить про те, що російська влада намагається приховати справжні наслідки санкцій і відвернути увагу суспільства від економічних проблем, які стали більш очевидними.

Читайте також: