У Києві з 1 березня подорожчає до 100 гривень електронний учнівський квиток на безкоштовний проїзд у громадському пасажирському транспорті. Як повідомили у КМДА, причиною стало підвищення вартості матеріалів на виготовлення цих квитків.

При цьому батьки школярів ще можуть оформити квиток за старою ціною до кінця лютого, а саме до вівторка, 28 лютого. Про це повідомляє КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр".

Наразі понад половина учнів київських навчальних закладів, це понад 150 тисяч дітей, уже отримали електронні учнівські. Ще оформлюються 2,5 тисячі квитків.

Електронний учнівський білет є першим кроком для створення додаткових цифрових сервісів для школярів. Їх також можна використовувати як шкільну перепустку.

Батьки можуть оформити е-квиток на сайті "Київ Цифровий" . Для цього потрібно:

  • пройти реєстрацію
  • знайти у системі інформацію про учня;
  • приєднати його картку до свого облікового запису;
  • додати або замінити фото своєї дитини;
  • сформувати замовлення електронного носія учнівського білета;
  • одержати рахунок на оплату;
  • сплатити замовлення через онлайн-банкінг або через каси у відділеннях банків.

На етапі модерації заявку перевіряє працівник навчального закладу. Далі е-квиток відправляють на виробництво. Він буде готовий орієнтовно за місяць. Його доставлять одразу до закладу, де навчається дитина. Термін придатності – до завершення навчання у школі.

До речі, електронний квиток містить усю інформацію про власника. Тому школярі з його допомогою зможуть проходити через турнікети у школах, використовувати квиток як ключ для входу до електронного щоденника з розкладом уроків та е-системи навчання. Крім того, батьки мають доступ до інформації про пересування їхньої дитини у громадському транспорті та даних про навчальну діяльність.

Нагадаємо, що проект "Електронна карта учня" міська влада Києва запустила ще у 2019 році. Документ дозволяє школярам безкоштовно користуватися всіма видами громадського транспорту: автобусом, тролейбусом, трамваєм, фунікулером та електричкою. Потрібно лише докласти e-квиток до валідатора чи турнікету та користуватися транспортом необмежену кількість разів.

Читайте також:

Невже Путіна притиснули? Залужний зробив потужний натяк. Кремль уже тремтить

Люди заплющували очі: у Києві дівчина стрибнула на рейки в метро та пішла назустріч потягу. Фото

Такого ще не було: Лукашенко вирішив показати всім свою "сіру дірку"