Більшість кухарів погоджуються з тим, що макарони після приготування не повинні втрачати крохмаль, а для цього потрібно залишити трохи води. А навіщо вона потрібна?

Докладніше про те, де можна застосувати воду з-під варіння макаронів, читайте у нашому матеріалі.

По-перше, ви можете використовувати цю воду для приготування соусу для пасти. Наприклад, при приготуванні карбонар, додайте ложку води, в якій варилася паста, для створення соусу. Крім того, після зливу макаронів можна зберегти чашку води для варіння. Вона може стати в пригоді, якщо соус вийшов занадто густим і потребує розведення.

Макарони вбирають будь-який соус, але коли вони остигають, стають сухими. Щоб це виправити, можна влити трохи води, в якій варилися макарони, в каструлю.

По-друге, воду, в якій варили макарони, можна використовувати для варіння інших овочів, наприклад квасолі, гороху та сочевиці. Ця вода допомагає їм швидше розм'якшитися та покращує смак.

Крім того, цю воду можна використовувати для приготування різних страв, замішування тіста для хліба, пирога або піци. Використовуйте воду для макаронів замість звичайної води, щоб отримати м'яке, еластичне тісто.

По-третє, воду для пасти можна використовувати і в садівництві. Збережіть її та використовуйте для поливу квітів. Вона допомагає рослинам більш ефективно поглинати поживні речовини з ґрунту та рости здоровими. Так що не поспішайте виливати воду після приготування макаронів, вона може знадобитися вам у господарстві!

Читайте також: