Сьогодні, 23 лютого 2023 року, стало відомо, що повністю відновився автомобільний рух усіма смугами Кримського мосту після жовтневого теракту.

Про це заявив так званий голова Криму Сергій Аксьонов.

"Сьогодні відкрився рух по всіх чотирьох нових прольотах лівої сторони автодорожньої частини Кримського мосту", – зазначив він.

Більше того, у прес-службі віце-прем'єра Марата Хуснулліна заявили, що все зробити вдалося в рекордні терміни — майже на півтора місяця раніше, ніж планувалося.

"Завдяки злагодженій штабній роботі з Росавтодором та підрядниками, нам вдалося здійснити весь комплекс заходів за чотири з половиною місяці, тоді як у звичайному режимі на реалізацію подібних проектів потрібно близько року", - сказав Хуснуллін.

Відомо, що будівельникам довелося замінити по 4 прогонові будови на обох сторонах моста, укласти два шари асфальтобетонного покриття та встановити щогли освітлення.

Більше того, для обох частин мосту в рекордні терміни було виготовлено 2442 тонни металоконструкцій, які були доставлені з Тюмені, Воронежа і Кургана у супроводі ДІБДР. А також було проведено 12 унікальних технологічних операцій з транспортування та поперечного насування нових пролітних будов на опори, а також вивезення демонтованих пошкоджених прольотів.

Російський пропагандист Володимир Соловйов у своєму Telegram опублікував відео з першими колонами, які проїхали Кримським мостом після реконструкції. У ролику видно, що одним із перших мостом проїхав мікроавтобус з табличкою "Вантаж 200", яка означає, що в ньому везуть тіла загиблих окупантів.

Нагадаємо, що з початку лютого 2023 року на в'їзді на Кримський міст з боку Краснодарського краю запроваджено підвищені заходи безпеки, у прилеглому до мосту Темрюкському районі безстроково запроваджено «жовтий» (високий) рівень терористичної небезпеки.

Читайте також:

Маскування рівня Бог: у мережі показали діда, який косився під Лукашенком. Відео

Стопами Тодоренка: ще одна українська співачка зрадила Україну заради росіянина. Вже й пісні військові заспівали

Серце не витримало: не стало відомого комбата "Азова". Україна сумує