Стало відомо, що помер командир 1-го батальйону українського полку "Азов" Олег Мудрак, який брав участь у обороні заводу "Азовсталі" у Маріуполі та кілька місяців провів у російському полоні.

Про його смерть 22 лютого повідомив в інстаграмі племінник бійця Данило Мудрак.

"Мудрак Олег Васильович - майор, герой, залізна людина, мій дядько, мій брат, моя опора, моя гордість, мій маяк і приклад характеру! Він горів цим життям, насолоджувався і запалював серця всіх людей навколо", - написав хлопець.

Також інформацію підтвердила дружина командира "Азова" та керівник ГО "Асоціація сімей захисників "Азовсталі" Катерина Прокопенко, яка озвучила, що у захисника Маріуполя зупинилося серце.

Олег Мудрак та племінник Данило

Олег Мудрак обороняв Маріуполь ще у 2014 році, а після початку повномасштабного вторгнення Росії до України – "Азовсталь".

Нагадаємо, що бійці полку "Азов" тримали оборону на заводі "Азовсталь" протягом майже двох місяців навесні 2022 року. У середині травня захисники «Азовсталі» відповідно до наказу командування вийшли з території заводу і здалися в полон. Міноборони РФ повідомляло, що загалом здалися 2439 військовослужбовців. Таку саму цифру називав президент України Володимир Зеленський.

У полоні Олега Мудрака тримали у колонії у Оленівці, де влітку 2022 року стався теракт та загинули сотні українських військовополонених.

У вересні в рамках масштабного обміну полоненими Росія звільнила п'ятьох командирів оборони "Азовсталі" та 108 бійців полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука. У числі звільнених був і Олег Мудрак.

Боєць став широко відомим після того, як у серпні письменник Станіслав Асєєв опублікував його фото, на яких було видно, як комбат змінився за сто днів перебування в полоні.

Читайте також:

Такого ми не мали: у Києві запустять "розумну" ізраїльську систему повітряних тривог. Як вона працює

Український комік із "Кварталу" розсмішив українців пародією на Кадирова. Відео

Це знак: Росія зганьбилася з випробуванням "грізної ракети Путіна" під час приїзду Байдену до Києва