Здавалося б у 21 столітті людину складно здивувати будь-чим. Однак, як виявилося, є ще ті, хто побачивши два жовтки в одному яйці ворожить, це аноамалія або новий бренд сільського господарства. І чи можна такі яйця вживати для харчування.

Як виявилося, з погляду науки, в яйцях із двома жовтками немає нічого страшного.

"Тут немає жодного впливу гормонів або ще чогось. Їжте із задоволенням яйця з двома жовтками, використовуйте їх як хочете і не бійтеся. Це, швидше за все, яйце з молодих курей. Коли курка розноситься, вона починає нести яйця з одного жовтка. Щоправда, є порода іспанські голошиї, які несуть яйця із двома жовтками", — каже, наприклад, Лариса Бурякова, лікар із гігієни харчування підрозділу Дніпровського міського центру лабораторних досліджень.

У свою чергу птахівники вважають двожовтні яйця шлюбом, так як з них практично ніколи не вилуплюються курчата або вони просто виявляються нежиттєздатними і швидко вмирають.

До речі, раніше, у зв'язку з тим, що двожовтні яйця зустрічаються вкрай рідко, всього 1-2 випадки на тисячу, найчастіше того, кому воно траплялося, називали щасливчиком. Два жовтки обіцяли удачу, що знайшов, і везіння в роботі і на любовному фронті.

Незаміжній дівчині яйце з двома жовтками обіцяло швидкий шлюб або побачення з коханим. А ось заміжній жінці варто було приготуватися до поповнення в сімействі, причому краще відразу до народження близнюків.

Однак деякі прикмети, пов'язані з двожовтковими яйцями, несли і негативне забарвлення. Наприклад, вважалося, що подібні яйця попереджають про погіршення погоди або навіть появу в будинку покійника.

Читайте також:

Названа каша, яка зміцнює серце та покращує його роботу

Сир, плавлений сир і какао: рецепт незвичайних сирників, яких закохаєтеся

Знову відключатимуть світло: в яких регіонах буде найскладніше