Вже 24 лютого Україна увійде у другий рік протистояння із чистим злом - цей день багато хто означає для української нації та для всього вільного світу. Але також, цей день несе в собі небезпеку, оскільки ворог може вжити якихось нестандартних дій, наприклад кілька хвиль атак.

Докладніше про це інформує Апостроф, посилаючись на заяву спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

Спікер упевнений, що атака може відбутися як 24 лютого, так і 23, особливо якщо враховувати, що цього дня в Росії відзначають свято - День захисника Вітчизни.

Також Ігнат вважає, що якщо масована атака відбудеться, то вона буде дуже "вразливою" - слід очікувати кілька хвиль. Тому слід обов'язково реагувати на сигнали повітряної тривоги.

"Потрібно чекати і на нестандартні дії ворога, і на можливого загострення", - зазначив Ігнат.

Також Гнат повідомив, що Росія користується майже 40 аеродромами на окупованих територіях у Криму, Білорусі та РФ. Ці аеродроми використовуються для прийому різних типів авіації. Однак він додав, що не можна залучити авіацію до кордонів, оскільки для цього потрібні спеціальні аеродроми. Це ще одна перешкода на шляху посилення військової активності у регіоні.

" Та кількість, яку ворог накопичив на початку агресії, вона зберігається і зараз. Це понад 700 літальних апаратів загалом ", - зазначив Ігнат.

Варто зазначити, що ЗСУ систематично збивають авіаційні засоби ворога, але ті поповнюють техніку із резервів.

Читайте також: