Готувати вівсяноблін просто, зазвичай людей бентежить назва, підсвідомо вибудовуючи невірні асоціації з випічкою. Але вівсяноблін - це, по суті, яєчний омлет із вівсяними пластівцями.

Докладний рецепт смачного вівсяноблину читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Для приготування оригінального вівсянобліну вам знадобиться вівсяна крупа не швидкого приготування. Вона допоможе досягти потрібної текстури, щоб млинець був не тільки смачним, а й корисним. Необхідно перемолоти крупу в блендері на невеликій швидкості, щоб отримати велику крихту, але не борошно - цей процес займе лише кілька секунд.

Потім у зручній мисці потрібно змішати половину підготовлених вівсяних пластівців з одним яйцем, 15 мл молока та щіпкою солі. Все ретельно перемішуємо вилкою до одержання однорідної маси. Це тісто достатньо для одного вівсянобліна, але ви можете одразу приготувати більше та розділити його на кілька частин.

Щоб надати млинцю неповторного смаку і аромату, необхідно приготувати начинку. Для цього ми помидори миємо і ріжемо їх кружальцями, а сир натираємо на великій тертці.

На суху сковороду потрібно налити тісто на один вівсяноблін і смажити на повільному вогні, поки на поверхні не з'являться бульбашки та млинець не зарум'яниться - це триватиме приблизно 2 хвилини. Потім необхідно перевернути млинець і допікати ще близько 30 секунд.

Після цього можна викласти начинку на одну половину млинця, спочатку шар сиру, потім помідори із сіллю та ще один шар сиру. За бажання можна не перевертати млинець ще раз, щоб зберегти його рум'яну скоринку.

Складіть млинець навпіл і дайте йому трохи пропікатися, щоб сир розтанув. За аналогічною схемою потрібно приготувати й другий вівсяноблін. Викладіть начинку на блюдо, потім просто нагрійте млинці перед подачею. Вийде смачний та корисний сніданок чи легка закуска для всієї родини!

Читайте також: