Вимити унітаз - це дуже потрібне, але часом складне завдання, яке потрібно виконувати щодня. Варто день-два пропустити цей ритуал – і потім уже не обійтись без хімічних засобів.

Про те, як почистити унітаз від потік та сечового каменю читайте в нашому матеріалі.

ОЦЕТ

Звичайним 9% оцтом можна легко відмити жовтий наліт в унітазі. Для цього необхідно вичерпати якнайбільше води з унітазу, налити туди якнайбільше оцту на внутрішню поверхню і залишити на всю ніч. Вранці наліт повинен розчинитись, потрібно лише почистити унітаз щіткою.

КОЛА

Багато хто знає, що колою можна відчистити практично все, оскільки до складу напою входить вугільна та ортофосфорна кислоти. Для цього методу необхідно купити 2 л коли та вилити напій в унітаз. Після цього необхідно залишити на 2-3 години, а навіщо почистити унітаз щіткою та змити воду кілька разів.

ЛИМОННА КИСЛОТА

Для використання лимонної кислоти як засіб для унітаза, що чистить, є два методи. Слід взяти туалетний папір, намочити його розчином із лимонної кислоти й укласти на найбрудніші ділянки, залишити на кілька годин, а потім кілька разів змити водою.

Інший метод передбачає використання 2 пакетиків лимонної кислоти в бачок та внутрішню частину унітаза та залишити її на 3-4 години, а потім активно почистити унітаз щіткою та змити.

Читайте також:

Ви все життя робили це неправильно: як правильно користуватися туалетним папером

Є на кухні в будь-якому будинку: який простий засіб допоможе позбавитися запаху в дачному туалеті

Простий секрет: яку рослину потрібно кинути в туалет на дачі або в селі, щоб там не було запаху