Вирощувати орхідею будинку — справа не тільки трудомістка, а й потребує певних знань. Ця екзотична квітка потребує повноцінного і грамотного догляду, тоді вона радуватиме око своїм буйним зростом і барвистим цвітінням. Достатнє освітлення, підживлення, температурний режим мають певне значення у догляді за рослиною, але головне, що потрібно знати - це як поливати орхідею в домашніх умовах.

Комфортна температура води для поливу – 35°-40°С. У теплу пору року та в період цвітіння орхідеї слід поливати двічі на тиждень. Взимку — не частіше ніж раз на два тижні

Легкі пересушування рослина переносить легше, ніж постійні переливи, через які гниють коріння. Тому зволожуйте орхідею, коли субстрат у горщику підсох.

Визначити момент для поливу можна у різний спосіб. Найпростіше, якщо рослина стоїть у прозорому горщику.

Якщо коріння яскраво-зеленого кольору, вологи достатньо.

Якщо коріння рослини стало світлим і сріблястим — настав час для поливу.

Ще один індикатор - відсутність крапель вологи на стінках усередині горщика. Після того, як конденсат зникне, зачекайте ще день-два і полийте рослину.

Коли субстрат підсохає лише на поверхні, а всередині помітні крапельки, просто обприскайте його водою з пульверизатора.

Якщо кора всередині горщика висохне повільно, а зверху швидко, можна зробити в стінках кілька рядів отворів. Найзручніше використовувати для цього паяльник, розпечений цвях або шило. А ще при такому вдосконаленні горщика субстрат швидше насичуватиметься вологою.

Читайте також:

Останній переломний момент: таролог розповіла, що чекає на Україну навесні. Перемога близька

Так тримати: російська ППО збила свою ракету. Подробиці удару

Відомий український футболіст мало не попрощався із життям: серце зупинялося тричі