Склад:

  • оселедець (солона) 200 гр;
  • яйця (варені) 3 шт.;
  • твердий сир 100 г;
  • зелена цибуля 40 гр;
  • майонез 2 стіл. л.;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

Увага!

  • замість цибулі можна взяти кріп - він теж відмінно підходить до оселедця;
  • сир підійде твердих або напівтвердих сортів, головне, щоб він був смачним та не містив рослинних добавок;
  • закуска також буде смачною із плавленим сирком, його також беріть якісний.

Оселедець для цього рецепту можна брати солону, філе або цілу тушку, яку потрібно самостійно обробити.

Увага! Щоб правильно обробити цілу рибу на філе, потрібно видалити хвіст, голову і плавники. Уздовж хребта проріжте тушку до хребта. Переверніть на бочок. Гострим ножем зріжте м'ясо з хребтової кістки. Переверніть тушку та зріжте філе з іншого боку. Очистіть зсередини, прибравши чорну плівку, оскільки вона гірчить та зіпсує смак. Промийте та обов'язково добре обсушіть.

Щоб приготувати яєчно-сирну масу, потрібно сир натерти на великій тертці, зелену цибулю нарізати тонкими кільцями, а зварені круто і яйця, що охолонули, нарізати дрібним кубиком.

Складаємо нарізані яйця, цибулю та натертий сир у миску, солимо та перчимо за смаком. Важливо враховувати, що салат буде заправлений майонезом та містить солоний сир.

Нарізаємо рибне філе кубиком, приблизно як на оселедець під шубою.

Беремо тарілку сервіровки, встановлюємо на неї кулінарне кільце і викладаємо першим шаром нарізаний оселедець, її потрібно трохи утрамбувати.

Зверху викладаємо яєчно-сирну масу, також утрамбуйте її ложкою чи спеціальною кришкою.

Відправляємо закуску на годину в холодильник для просочення.

Читайте також:

Нижче не буває: як зробити смачну свинячу грудинку в лушпинні цибулі. Готується у каструлі

Справжня зимова випічка: рецепт ароматного та ніжного пирога з мандаринами

Що потрібно зробити з квітами, щоб вони простояли вдвічі довше і чому поряд не повинно бути фруктів

Українцям розповіли, де можна отримати ліки безкоштовно чи з маленькою доплатою